blog_image

Spaltede spidser | Hvordan undgår du det?

Læsetid: ca. 6 minutter

Hvordan undgår du bedst muligt slidte og spaltede spidser? Og hvordan bibeholder du et sundt hår uden slidte hårspidser? Læs med her og få alle de bedste tips og tricks til at holde dit hår fri for grimme, kedelige og spaltede spidser. 

Er du i tvivl, om du har slidte spidser?

Er du i tvivl om du bør gå til frisøren? For nogen kan det være svært selv at se, om spidserne trænger til at blive klippet. Du kan starte med at køre fingrene igennem håret, og hvis det er svært at køre fingrene hele vejen igennem, kan det være fordi, at dine spidser er tørre og spaltede. Dernæst kan du tage et kig på nogle enkelte hårstrå, og se om de deler sig i to. Hvis de deler sig i to, er det et tegn på, at de er spaltede. 

 

7 tips til at undgå tørre og spaltede spidser i håret

1. Brug kokosolie i håret – I stedet for at betale for kemiske hårolier, så prøv i stedet kokosolie eller en anden vegetabilsk olie. Det anbefales, at du bruger det som en hårmaske i hele håret ca. 1-2 gange om ugen. 

2. Klip dine spidser – Det er vigtigt, at du klipper dine spidser ofte, hvis du vil undgå tørre og spaltede spidser. Ellers vil det med tiden spalte længere op i håret, og det vil til sidst få dit hår til at knække.

3. Vælg den rette shampoo og balsam – Din shampoo har også betydning for dine tørre spidser. Nogle shampooer er mere udtørrende end andre, og det kan også ses på dine spidser. Det er derfor særligt vigtigt, at du vælger en shampoo, der passer til din hårtype. Undgå at få for meget shampoo ned i dine spidser, da det kun er din hårbund, som har behov for afrensning. 

4. Beskyt dit hår mod varme – Det er ingen hemmelighed, at varme er utrolig skadeligt for dit hår. Det er derfor vigtigt at være påpasselig med at anvende varme på dit hår. Et tip er at afslutte med den kolde funktion, efter du har føntørret dit hår. Det er altid godt at bruge en heat protection spray inden føntørring. I og med at varmen slider på dit hår, vil det også komme til syne i dine spidser, hvor de kan blive hurtigere slidte og spaltede.

5. Vælg den rette børste – Dit valg af hårbørste har også en betydning. Du bør altså vælge en hårbørste med naturlige børstehår. En hårbørste med syntetiske børstehår kan skabe elektrisk hår, hvilket kan være med til at skabe spaltede spidser. Hver aften, før du går i seng, bør du redde dit hår nænsomt igennem med en natur hårbørste. Det vil få de naturlige olier i hovedbunden redt ud i resten af håret. Dit hår vil altså se sundere og mere glansfuldt ud.

6. Drik en masse vand – Spaltede og tørre spidser handler også om, hvorvidt håret er dehydreret. Sørg derfor for at drikke en masse vand, da det hydrerer både dit hår og din hud.

7. Hovedbundsmassage – Det kan være en god idé med en hovedbundsmassage i ny og næ. Det sætter nemlig gang i blodomløbet, og hjælper derfor til at tranportere nærring til dine hårsække. Ønsker du gode resultater, bør du massere din hovedbund et par minutter om dagen.

Hvor ofte skal du klippes?

Hvis du gerne vil bevare et sundt og smukt hår, uden spaltede spidser, anbefales det, at du bliver klippet ca. 4 gange om året. For at bibeholde det perfekte hår, bør du få en studsning hver 6 uge, men det er de færreste, der har tid til det. 

Det er vel og mærke det, der anbefales, hvis du har et langt hår, og ønsker at holde det fri for spaltede spidser. Har du derimod en kortere frisure, vil du skulle til frisøren oftere for at holde frisuren ved lige. 

 

Klip dine spaltede spidser selv

Mange mennesker klipper deres egne spidser, og går sjældent til frisøren. Det kan nemt blive tidskrævende og besværligt at finde en tid hos frisøren. Derfor er der mange, der vælger lige at klare det værste selv. Derudover er det også en dyr post, og hvor der er sparet, er der tjent.

Er det første gang, du skal til at klippe spaltede spidser på dig selv eller en anden, så forbered dig godt. De færreste vil have skævt hår. Her er Youtube altid en vinder, når du skal kaste dig ud i noget nyt. Brug god tid på at lave research og se gerne flere videoer igennem. 

Sørg også for at have en nogenlunde saks til formålet, og her må du endelig ikke gå i køkkenskuffen. Dermed ikke sagt at du behøver en dyr frisørsaks, men gå efter noget imellem de to. 

Det er en fordel, hvis du har en veninde eller ven til at hjælpe dig. På den måde er det nemmere at sikre sig, at håret bliver lige. 

Ønsker du at passe på dit hår bedst muligt, er det altid den bedste idé at gå til en professionel frisør. Så er du sikker på, at du får klippet alt det spaltede af, samt at du får lige hår. Har du en mere avanceret frisure, er den er særlig god idé at blive klippet af en frisør. 

Ring og book tid i dag!

 

Hvad er hairdusting?

Der er kommet en ny og smart metode indenfor klipning. Nu kan du nemlig klippe dit spaltede hår af uden at gøre noget ved længden. Det lyder måske for godt til at være sandt, men idéen bag er sådan set meget enkel. 

Metoden hedder ”hair dusting”, og det går ud på kun at klippe de spaltede hårstrå. Det gøres således, at du trækker ud i håret, og kun klipper de små hår, der stikker ud - altså dem der er slidte. 

Det er dog en lidt vanskelig og tidskrævende proces, da du skal være meget nøjagtig og klippe hvert enkel hårstrå. Derfor bør du også overlade det til en uddannet frisør.

 

Har vejret indflydelse på dine spaltede spidser?

Vejret og klimaet er også med til at påvirke, hvorvidt din spidser bliver spaltede. I vintermånederne vil kulden tage hårdt på dit hår. Både dit hår og din hovedbund vil blive mere tør, og derfor er det vigtigt at pleje det ekstra godt. Derudover vil det også blive mere elektrisk i de koldere måneder, og dette har som beskrevet også indflydelse på, hvor nemt dine hårspidser spalter.  

Om sommeren er det vigtigt at pleje dit hår og dine hårspidser ekstra. Solen har en skadelig effekt på vores hår, og det er derfor vigtigt, at tilføre vores hår UV-beskyttende produkter. 

På en dejlig sommerdag hopper de fleste gerne en tur i havet, som udtørrer dit hår. Salten fra havvandet går nemlig ind og udtørrer håret, som efterfølgende hurtigere skaber spaltede spidser.

Også klorvand fra f.eks. en swimmingpool er hårdt for håret.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-hårfarvning.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-hårfarvning.dk