blog_image

Sådan vælger du helt rigtigt den bedste shampoo og balsam til din hårtype - essentielle råd til hårpleje

Læsetid: ca. 6 minutter

Indhold:

Kig først på din hovedbund

Tilstanden af din hovedbund kan ændre sig afhængigt af, om det er sommer eller vinter. Din hovedbund ændrer sig altså hele året rundt. Derfor er det vigtigt, at du ikke kun holder dig til den samme hårplejerutine året rundt. Du skal nemlig ændre den i forhold til den nuværende tilstand af din hovedbund.

Hvordan vælger du shampoo til en fedtet hovedbund?

Blond kvinde løfter sit hår og illustrerer en fedtet hovedbund

 

I hovedbunden findes der talgkirtler, som producerer talg, med andre ord fedtstoffer. Disse fedtstoffer produceres for at beskytte huden. Eksempelvis ved hormonelle forandringer, kan hovedbunden føre til overproduktion af talg, hvilket resulterer i en fedtet hovedbund.

Før du vælger din shampoo, er det vigtigt, at du tager et kig på din hovedbund. Det også er afhængigt af den, hvilken shampoo du og balsam du vælger. En shampoo har den rolle at rengøre hovedbunden for snavs, fedt og de stylingprodukter du har brugt i dit hår. Shampooen renser ikke kun din hovedbund, men plejer den også med de gode ingredienser, som den indeholder.

Shampoo er udelukkende til hovedbunden, hvorimod balsam er beregnet til hårets ender. Hvis du har tendens til en fedtet hovedbund, men tørre hårspidser, så skal du anvende en shampoo til fedtet hår og påføre en nærende balsam i enderne af dit hår. Hvis du lider af en fedtet hovedbund, har du sikkert oplevet, at skulle vaske dit hår næsten hver dag, før du går ud af døren.

Med fedtet hår skal du undgå shampooer, hvor der står at de er fugtgivende eller reparerende. Du skal undgå dette, fordi de tilfører hovedbunden mere fugt, som din fedtede hovedbund ikke har brug for. Kig hellere efter en shampoo, hvor der står ’clarifying’ eller dybderensende. Disse tilfører ikke fugt til hovedbunden og hjælper med at fjerne overproduktionen af det fedtede lag.

OBS: Pas på med at overvaske dit hår med en shampoo til fedtet hår. Overvasker du dit hår med produktet, gør du hovedbunden tør og irriteret, hvilket kun vil producere mere talg i din hovedbund.

Hvordan vælger du shampoo til en tør hovedbund?

Mørkt hår bliver skilt fra hinanden, så man kan se et eksempel på en tør hovedbund.

 

Døjer du med kløen eller skæl i din hovedbund? Så har du højst sandsynligt en tør hovedbund. Tør hovedbund kan opstå på grund af vejret, eller fordi du ikke drikker nok vand. Din hovedbund producerer ikke nok olier/fedt til at kunne beskytte sig selv, og reagerer ved at du oplever irritation og skæl.

Med en tør hovedbund er det vigtigt, at du ikke anvender hårprodukter, som fjerner fugten fra din hovedbund. Undgå at anvende shampooer, hvor der står ’strengthening’ eller dybderensende. Brug hellere en shampoo, hvor der står ’smoothing’ eller ’hydration’. Disse går ind og balancerer fugten og bidrager til en sund hovedbund.

Du kan købe shampooer specifikt til tør/irriteret hovedbund. Ellers vil ingredienser som menthol og tea tree oile hjælpe med at bevare fugten og medvirke til en sund hovedbund.

Husk på, at selvom din hovedbund er tør, skal du ikke være bange for at vaske dit hår for ofte. Du skal stadig være grundig med at bruge din shampoo.

Skal alle hårtyper behandles forskelligt?

Alle vil gerne have et hår, der ligner, at det netop er blevet stylet hos frisøren. Det er en tidskrævende proces og kræver tålmodighed at gøre dette selv. Altom-hårfarvning.dk forklarer, hvordan du skal pleje lige præcis din hårtype. Du sparrer en masse tid, hvis du bruger de helt rigtige produkter og metoder der passer til dig.

Shampoo til tyndt og fint hår

Hvis du har tyndt og fint hår, har du måske tendens til at få fedtet hår. Det kan derfor være en god idé, at undgå at andvende for fugtgivende shampooer. Brug i stedet en formular, som er mild og eventuelt giver volume. Hvis du bruger for fede produkter i dit fine hår, vil det tynge håret og få det til at se mere fedtet ud. Med fint hår vil du opleve at skulle vaske dit hår noget oftere, for at holde det rent og pænt.

Shampoo til kruset hår 

Har du et hår, der har en tendens til at få flyvske lokker med krus, skal du faktisk fokusere mere på balsam end shampoo. Det handler om at blødgøre dine hårstrå med ’anti-frizz’ produkter og udglatte hårstråene, så du ikke får kruset hår.

Tørt og kraftigt hår

Tørt og kraftigt hår har ikke tendens til at blive fedtet overhovedet, og skal vaskes meget mindre. Faktisk kan du med tørt og kraftigt hår fuldstændig skippe steppet med shampoo, og springe direkte til balsam eller hårkur. Håret har brug for ekstrem meget fugt og elsker cremede og fugtgivende produkter.

Med denne hårtype kan du med fordel prøve no-poo metoden. No-poo metoden er egnet til kraftigt, tørt, kruset og krøllet hår. No-poo betyder no shampoo, så du skal ikke bruge shampoo overhovedet. Shampoo kan gå ind og fjerne alle de naturlige olier fra hovedbunden. I stedet skal du kun bruge balsam eller hårkur, som blødgører og fugter håret.

Shampoo til krøllet hår

Krøllet hår har ligesom tørt og kraftigt hår, ikke brug for shampoo-steppet i en hårrutine. No-poo metoden blev faktisk lavet af en gruppe kvinder med krøllet hår, og egner sig derfor bedst til den hårtype. Det vigtige step er, ikke at anvende produkter med silikone eller sulfater.

Du skal bruge en cremet balsam og hårkur for at opnå et flot krøllet hår uden krus. Derudover vil denne metode ikke kun fjerne det krusede, men også definere dine krøller meget mere ved at pleje det på denne måde.

Shampoo til permanente krøller

Du skal være meget forsigtig, med hvordan du behandler dit hår, når du lige har fået det permanent krøllet. Undgå altid produkter, som indeholder silikoner og alkohol, da det går ind og ødelægger strukturen i dit hår, som du har fået lavet med den permanente behandling.

Brug en shampoo og balsam, som fugter og fremhæver dine krøller. Det anbefales, at du mindst en gang om ugen vasker dit krøllede hår, for at fjerne rester fra de produkter du har brugt i dit hår. Du kan også prøve no-poo metoden, som også anbefales til tørt og kraftigt hår.

Shampoo til permanent glat hår

Det er vigtigt, at du ikke overvasker dit hår, hvis du har fået det kemisk udglattet. Det anbefales, at du anvender shampoo 2-3 gange om ugen, og husker at anvende en balsam lige efter. Derudover skal du beskytte dit hår fra sol og varme, når dit hår har været igennem denne slags behandling.

Du kan med fordel også prøve no-poo metoden for at skåne dit hår fra unødvendig brug af shampoo, som fjerner fugten fra dit hår. En fugtgivende/reparerende balsam eller hårkur er essentielt, da du med kemisk udglattet hår vil opleve en tendens til slidte og tørre spidser. Dette kræver også flere frisørturer.

Shampoo til farvet hår

Farvet hår kræver også en bestemt slags shampoo og balsam. Med farvet hår, er det meget vigtigt, at du anvender produkter specifikt til den farve du har fået lavet i håret.

Du skal huske at pleje dit hår og din hovedbund, så det holder sig sundt. Dette kan du gøre ved at anvende en god shampoo og balsam, som passer til din hårtype. Find det, som passer til din håtype i listen ovenover. Husk at reagere, hvis du oplever irritationer eller problem med dit hår. Det er nemlig vigtigt at gøre noget ved det inden det udvikler sig til noget større som f.eks. en allergi.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-hårfarvning.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-hårfarvning.dk