blog_image

Lyse striber i håret | Hvilken metode er bedst for dig?

Læsetid: ca. 7 minutter

Trends kommer og går, og vi har løbende skiftet helfarve og traditionelle lyse striber i håret ud, med et blødere og mere naturligt look. På trods af hårfarvningsmetodernes stigende popularitet, kan det stadig være svært at finde ud af hvad de forskellige betegnelser, egentlig dækker over.

Hvad er babylights, ombre, sombre og balayage overhovedet? Og hvad er forskellen mellem dem? Hvis du vil vide mere, så læs med lige her!

Hvad er babylights?

Babylights er en meget fin hårfarve teknik, hvor du så vidt muligt efterligner det naturlige farvespil, der ses i børns hår - deraf også navnet. Teknikken minder en smule om det, vi normalt kender som lyse striber i håret.

Forskellen mellem lyse striber og babylights er altså, at ved babylights bliver der taget endnu mindre hår i hver folie. Altså vil hver stribe blive mindre end almindeligt. Resultatet bliver meget naturligt, da striberne vil blende fint ind i dit naturlige hår.

Der behøves ikke helt så meget vedligeholdelse, da udvoksningen ikke vil være så tydelig og markant. Du behøver altså kun at besøge frisøren hver 8-14 uge for at have perfekt hår. Naturligvis spiller farven på dine striber en rolle i forhold til vedligeholdelse.

Babylights kan også laves i farvet hår, og det behøver desuden heller ikke at være i dit naturlige hår.

 

Hvordan laver du babylights?

Rent teknisk laver du babylights ved først og fremmest, at dele håret ind i sektioner. Efterfølgende tager du en lille smule hår, tilføjer farve, og pakker det ind i folie. For at skabe et smukt resultat bliver der lavet mange striber, som ligger tæt.

OBS: Det er en mere tidskrævende proces end almindelige lyse striber. Derfor koster det oftest en smule mere.

 

Kan du lave babylights hjemme?

Det vil være kompliceret, at lave babylights derhjemme selv. Først og fremmest er det svært at, se hvad du laver, hvis du farver hår på dig selv. Derudover er teknikken ikke nem at mestre, hvis ikke du har erfaring indenfor området.

Selv hvis du har en veninde til at hjælpe dig, frarådes det at farve striber i eget hår. I stedet bør du besøge en uddannet frisør.

 

Hvad er ombre?

Oversætter man ombre fra fransk, betyder det skygge. Navnet kommer altså af, at du har en mørk farve i bunden, som fader skarpt til lyst i længderne. Det er ofte en god farvemetode til brunetter, da der ikke behøves at blive lagt farve i bunden, men derimod kun i længderne.

Derfor giver det også sig selv, at du ikke behøver at gå så ofte til frisøren, for at vedligeholde din hårfarve. Ingen vil nemlig spotte din udvoksning, og hvem vil ikke elske det?

 

Hvordan laver du ombre hår?

Som sagt betyder ombre skygge. Målet med denne hårfarvningsmetode er, at skabe en skygge, og dermed spil i håret. Oftest bruges metoden på brunetter, og der ligges altså ingen farve i hovedbunden.

Hvis der lægges farve i hovedbunden, vælger du en farve, der minder om din naturlige farve. Derefter farver du håret lysere i mellemlængerne (altså midt på håret) og spidserne.

Selvom ombre er mest tilegnet brunetter, så behøver det ikke at stoppe dig. Det kan laves i alle tænkelige farver,så endelig lad fantasien flyde.

 

Kan du lave ombre hjemme?

Ombre er en af de nemmere teknikker at efterligne hjemme. Er du brunette, gælder det i korte træk om at blege dit hår og lave en graduering. Dette gøres ved, step by step, at tilføje mere farve/afblegning. Du starter i spidserne, og så arbejder du dig op. Deraf vil afblegningen have siddet i spidserne i længst tid, og det vil derfor blive lysest.

Forbered dig grundigt, og lav en masse research på hvordan det laves. Find derefter nogle gode produkter til dit hårfarvnings-projekt. Gør det eventuelt sammen med en veninde, så hun kan hjælpe dig i processen.

Før du går i gang, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring resultatet. Du skal nemlig vælge hvor mange gradueringer, du ønsker. Dog anbefales det at lave minimum to, da der ellers kommer en meget skarp overgang. Da spidserne skal være lysest, starter du der.

Er du det mindste i tvivl om hvordan du farver dit hår, bør du opsøge en professionel frisør. Det er vigtigt ikke at ”lege” med dit hår, da det kan være svært at rette op på. Husk også på at dit hår vil tage en smule skade, hver gang du farver det.

 

Hvad er sombre?

Efter ombre fik sit gennembrud, kom der flere og flere versioner af hvordan dette kunne udføres. Dertil kom ”sombre.” Modsat af ombre starter du med lysninger i bunden, og toner det mere og mere ud til en mørkere farve. Sombre laves ofte med et lidt mere let udtryk, end den originale ombre.

Ligesom dens forgænger er det en økonomisk løsning, da det ikke kræver meget vedligeholdelse.

 

Hvordan laver du sombre?

Sombre laves på mange måder ligesom ombre. Som nævnt har det bare den modsatte effekt, altså fra lys til mørk. Overgangen er oftest mere mild, og håret farves ofte med flere farver og mindre afblegning. Dertil vil der altså være mindre kontrast, end vi ser ved den almindelig ombre.

 

Kan du lave sombre hjemme?

Ligesom ombre, er en sombre lettere at efterligne derhjemme, end så meget andet. Igen vil det altid blive frarådet at farve dit hår, hvis du ikke føler dig sikker på området.

Opsøg derfor hellere en professionel, til at farve dit hår. På den måde sikrer du dig også det resultat, du drømmer om. Det kan blive endnu mere omkostningsfuldt, hvis du først farver dit eget hår, og bagefter søger hjælp, for at rette op på det.

 

Hvad er balayage?

Direkte oversat fra fransk betyder balayage at feje eller at stryge. Navnet kommer af, at frisøren laver striberne i frihånd. Ved lette og overvejede strøg, bliver farven lagt i sektioner af håret. Det er forskelligt fra frisør til frisør hvordan de gør præcist..

Det der kendetegner balayage teknikken er, at de lyse striber ikke er systematisk placeret. Det er altså op til frisøren selv at bruge sin teknik og kreativitet, til at udforme resultatet. Det endelige resultat vil være afslappet, og have en ”beachy” effekt.

Da striberne ikke bliver lagt for at lysne bunden, vil resultatet være pænt i langtid. Det er derfor også en økonomisk løsning, da det ikke kræver så meget vedligehold.

Metoden er til dig, der godt kan lide kraftige highlights.

 

Hvordan laver du balayage?

Som nævnt bliver farven påført med lette strøg direkte i håret. Nogen foretrækker at gøre det i fri luft, hvor andre bruger et bord eller lignende som underlag. Andre pakker også dele af håret ind i folie, som processen skrider frem.

Du kan også vælge at kombinere balayage og ombre, hvor du derfor farver håret lysere i spidserne.

 

Kan du lave balayage hjemme?

Som nævnt er balayage lidt mere ”tilfældige” lyse striber, og det er derfor en af de nemmere metoder at efterligne derhjemme. Det kan dog være svært at gøre på sig selv, men har du en veninde der har flair for hår, kan du eventuelt få hjælp.

Selvom det er en nemmere metode at efterligne, bør du ikke lade dig narre. Det kan bestemt også gå grueligt galt. Lav derfor en ordentlig research, før du kaster dig ud i nogle projekter.

 

Pleje af dine lyse striber

Det er vigtigt at pleje dit hår efter en farvebehandling. Det er både vigtigt at du jævnligt fugter dit hår, samt beskytter det for varme. Der findes mange gode produkter til at pleje dit hår, og det kan derfor være forvirrende at finde ud af hvilke produkter du behøver.

OBS: Snak med din frisør efter din behandling, for at blive vejledt bedst mulig.

Det er også vigtigt at du er opmærksom på, hvor meget vedligehold netop dit hår kræver. Det kan være meget forskelligt hvor ofte du bør gå til frisøren. Det kommer både an på hvilken hårfarvningsmetode du har valgt til lyse striber i håret, samt hvordan dit naturlige hår ser ud.

No Record Found.
Add a Comment
Navn*
Email*
Vedhæft billede
Kommentar*
Indsæt verifikationskode
Altom-hårfarvning.dk bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Denne information deles med tredjepart. Hvis du klikker videre på sitet, accepterer du vores brug af cookies og vores generelle vilkår og betingelser (kan læses her).

Om Altom-hårfarvning.dk